top of page
Intense Training

Treningsveiledning og personlig trening (PT)

Hvem er vi?

PT og treningsveiledere har gått på Akademiet for Personlig Trening og Norges Idrettshøgskole. De har god kunnskap om personlig trening, treningsveiledning og næring. De har også i tillegg fag som instruktør i Aktiv mot kreft. Våre PT-er følger deg tett og tilpasser treningen i forhold til din helsetilstand. Vi er godt kjent med at helsetilstanden for mange varier fra uke til uke og dette tar vi hensyn til. Våre PT-er har bred kunnskap og erfaring innen tilrettelagt trening. Våre PT-er blir med deg hele veien for å motivere og inspirere deg gjennom dine helsemål.

En PT vil hjelpe være din lagkamerat, motiverer deg, inspirerer deg og hjelper deg slik at muskler, ledd og kroppen for øvrig får riktig trening. Sammen med deg setter PT realistiske mål og planlegger hvordan du kan nå det.

 

Tilleggsopplysning

Det er du eller nærmeste pårørende som bestemmer hvor ofte det er ønskelig å ha trening. Mange legger opp til både trening og massasje. Dette kan du lese mere om her. Vi har også et innloggingsystem hvor vi kan sende krypterte meldinger til hverandre, eller om nærmeste pårørende har spørsmål og ikke har mulighet til å ringe.

Hva gjør vi under besøket?

Vi tar en liten prat på starten for å kartlegge dine behov og legge opp en plan sammen. Vi må bok ha et mål med delmål. Vi bruker det du har hjemme, vi kan også ta med oss utstyr ved behov. Ønsker du å gå turer kan vi også bli med på det. Det er viktig at du fyller ut helseerklæringsskjema før besøket første gang slik at massøren er forberedt før behandling. Du bestemmer selv styrken på massasje. Det er viktig med god kommunikasjon slik at du får den oppfølgingen du ønsker.

Skriv gjerne kort om hva du ønsker når du bestiller på nett!

Hvor ofte kan dere besøke oss?

  • Ukentlig

  • Annenhver uke

  • En gang i måneden

  • Etter behov

Hvem kan vi besøke?

Det er viktig med stabilitet, derfor har hver pasient sin fast PT. Det er mange som bruker oss, pasienter som har helseplager, har problemer med å komme seg ut, småbarnsforeldre, også pasienter som ikke liker å trene med andre og trenger hjelp og veiledning for å komme i gang. Våre PT-er kan også lære barn å løpe og trene riktig. Dette er viktig for å ikke utvikle ledd og muskelskader senere i livet. Ved feiltrening kan muskel eller ledd bli feilbelastet. Mange av de vi hjelper nå er eldre som er i omsorgsinstitusjon. Vi kommer til privathjem, omsorgsinstitusjoner og bedrifter.

Hva er forskjellen på personlig trening og treningsveiledning?

Kort fortalt så er treningsveiledning rettet mot de som har helseproblemer og utfordringer. Personlig trening er rettet mot alle som er eller vil være aktive, uavhengig av helseproblemer, atletiske ferdigheter osv. Personlig trening hjelper alle som driver med eller vil begynne med trening. En PT blir hyppig med på treningen sammen med deg, og hjelper mye med motivasjonen for trening. Treningen går mest i det som er godt etablert som allmenn trening. Vektløfting, jogging, sykling, egenvektstrening og så videre. Om du har spesielle behov eller mål så blir treningen og mål justert etter dette. Treningsveilededning er et helsefokusert tiltak, i hovedsak for de som har helseproblemer og trenger tilrettelagt trening på grunn av dette. For eksempel om man har en skade hvor man er nødt til å trene kroppen for å helbredes raskere, men samtidig ikke utsette kroppen for mer skade. Overtrening og feiltrening blir spesielt farlig, og treningsveiledere hjelper pasienter med å unngå dette.  Personlige trenere · er tilgjengelig til alle · spesialiserer seg i trening, kosthold og relaterte tema Treningsveiledere · er hovedsaklig for de som har helseproblemer · er oftest utdannet innen og har erfaring med tema utenfor trening/kosthold (hos oss f.eks. så er de massasjeterapeuter) · tilbyr flere behandlinger enn bare trening for å hjelpe deg Begge · hjelper deg med å sette mål · hjelper deg med å sette realistiske forventinger · har kunnskap og gir råd om næring · planlegger treningen din · tilrettelegger ut ifra dine evner, behov og ønsker

bottom of page